Kalmar Live

Anna Rydell, Karin Asmundsson och Martina Sundén.

Anna Rydell och Martina Sundén är programledare för Kalmar Live, reporter är Karin Asmundsson. Foto: Sara Jonasson, KalmarPosten

Välkommen att hänga med i våra direktsändningar från Kalmar teater!

Program

Måndag 25 maj

Sångaren och skådespelaren Peter Hausenkamp är veckans första gäst i Kalmar Live. Måndag betyder hälsotema, vi pratar frisbee golf och Karin Asmundsson har provat på sporten. Vi får diktläsning från Byteatern.

Tisdag 26 maj

Konstnären Lena Kamras visar några av sina verk och berättar om sitt konstnärsskap. Karin Asmundsson konstaterar att båtsäsongen är igång och hon har även hälsat på hos det ekologiska lantbruket Nöbble gård.

Onsdag 27 maj

Dramatikern och skådespelaren Johan Bernander gästar vår scen och vår intervjuhörna. Historie-onsdag, då kommer Helena Viktor från Kalmar läns museum och berättar om Sandby Borg. Vi får diktläsning från Byteatern.

Torsdag 28 maj

Musikern och sångerskan Cajsa Bökman är dagens gäst i Kalmar Live. Karin Asmundsson har besökt Domkyrkan och varit på Superkronan, barnutställningen på Kalmar Läns museum. Viktor Jerner ger oss veckans tips på film och serier.

Fredag 29 maj

Musikgruppen Sveriges Cultband är vår fredagsgäst. Lilian Sagerfors från Ekenäs hantverksbageri kommer till oss och pratar surdeg och bullbak. Vi korar vinnaren i veckans tävling.

Vad gäller kring Kalmar Live?

Kalmar Live är en daglig webbsändning från Kalmar kommun under perioden april-juni 2020. Programinnehållet är en blandning av samhällsinformation, reportage och framträdanden från professionella lokala artister, författare, konstnärer och andra kulturföretagare i Kalmar kommun.

Gäster i program och inslag deltar utifrån den aktuella händelseutvecklingen eller de teman som varje program har, exempelvis hälsa och historia. Dessa personer ställer upp frivilligt och utan ersättning. De som omfattas av den ersättning som Kalmar kommun betalar ut är programledare, produktionspersonal samt de kulturföretagare som medverkar. Man ska alltså ha ett registrerat företag med bas i Kalmar kommun. Ersättningen syftar nämligen till att skapa sysselsättning för de lokala kulturföretagare som blivit helt utan uppdrag på grund av den rådande situationen. Varje kulturföretagare som gästar vår scen har rätt att fakturera Kalmar kommun 5000kr per person och tillfälle. Ett programtillfälle får max omfatta tre personer.

Föreningar kan söka andra stöd för kostnadsökningar eller inkomstbortfall till följd av covid-19. Är ni registrerade som förening hos kultur- och fritidsförvaltningen så ska ni ha fått ut en enkät där ni kan berätta om er situation.